Salata de sfecla rosie cu dovleac copt

3-4 persoane

pregatire: 10 minute

gatire: 35 minute

nivel: usor

MODUL DE PREPARARE

1

Dovleacul:
Taiem dovleacul in doua, astfel incat partea rotunda de jos sa poata fi utilizata si ca suport pentru salata. Restul dovleacului se curata de coaja si se taie cubulete. Atat cubuletele, cat si partea rotunda pentru suport se coc timp de 25 minute in cuptorul preincalzit la 180-200 grade. Dupa ce s-au rumenit usor, se lasa la racit.

2

Compozitia:
Se desface conserva de sfecla rosie, se scurge de suc, iar cubuletele de sfecla se toarna in dovleacul suport deja copt. Adaugam cubuletele rumenite de dovleac copt si le amestecam, obtinand astfel un amestec de sezon foarte colorat.
Pentru aroma, pregatim un dressing cu miere, ulei de masline, otet balsamic si suc de lamaie sau de portocala. La final, adaugam putina sare.
Venim in completarea amestecului de sezon cu usturoiul taiat marunt si firele de ceapa verde tocata, dupa care asezonam cu dressingul preparat anterior. Decoram cu cateva frunze de busuioc (daca avem).

INGREDIENTE

Sfecla rosie Al Vapore – o conserva 300 g

Dovleac placintar mediu – o bucata

Usturoi – 3 catei

Ceapa verde – 1-2 fire

Ulei de masline – 1/2 lingura

Frunze proaspete de busuioc

Otet balsamic – o lingura       

Suc de lamaie sau portocala – o lingura

Miere – o lingura

Sare, piper

URMARESTE LIVE MODUL DE PREPARARE

RETETE

Care te pot interesa

Mix de legume la cuptor
Sushi cu quinoa si sfecla rosie
Hummus cu naut, sfecla rosie si muguri de pin
Cart

No products in the cart.

Create your account

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping