Sotati ceapa tocata foarte fin in unt, pana cand capata aspect sticlos. Adaugati spanacul, foarte bine scurs in prealabil. Asezonati cu sare si piper si amestecati totul pe foc mic cateva minute. Separat, mixati faina cu laptele si adaugati sosul astfel obtinut peste spanacul de pe foc.
2
Omogenizati tot amestecul, apoi adaugati smantana si continuati sa amestecati cu o lingura de lemn.
3
Decupati rosiile in partea superioara si scoateti semintele. Umpleti carcasele tomatelor cu compozitia de spanac.
4
Presarati cascaval ras peste ele si puneti-le intr-o tava la copt pentru aproximativ 20-25 minute. Cuptorul trebuie incins in prealabil la 170-180 grade.
5
In acest timp, prajiti feliile de paine integrala in putin ulei de masline, dupa care presarati parmezan ras peste ele. La final, asezati peste ele rosiile cu spanac proaspat scoase din cuptor.