Curcan festiv cu umplutura din naut si salata colorata de fasole
4 persoane
pregatire: 10 minute
gatire: 4 ore
nivel: mediu spre dificil
MODUL DE PREPARARE
1
Preincalzim cuptorul la 110°C, iar in interior adaugam o tava cu apa (pentru aburi, sa nu se usuce carnea), care se va pastra pe toata durata de preparare.
2
Pregatim curcanul pentru umplut (sa fie la temperatura camerei) si umplutura. Calim baconul cu morcovul taiat cubulete, ceapa taiata marunt, usturoiul si patrunjelul in putin ulei. Adaugam telina Apio maruntita si crutoanele. La final, completam cu boabele de naut si amestecam pana ce toate aromele se intrepatrund. Asezonam cu sare si piper. Umplem curcanul cu toata aceasta compozitie, apoi il legam cu o sfoara, astfel incat compozitia sa fie in siguranta si sa nu curga. Il punem la cuptor pentru minim 2 ore, la 100-110°C.
3
Dupa cele minim 2 ore, il ungem cu o compozitie pentru crusta, culoare si fragezime. Compozitia se pregateste din boia afumata, miere si supa de curcan/pui. Se pune peste tot curcanul din belsug, apoi se da din nou la cuptor pentru inca 30-45 minute.