Platou de cartof dulce si dovleac, umplut cu sos picant

3-4 persoane

pregatire: 10 minute

gatire: 45 minute

nivel: mediu

MODUL DE PREPARARE

1

Se taie cartofii dulci in jumatati, la fel si dovleacul, care se curata de seminte. Se tin in cuptorul incins la 220 de grade, timp de 20-25 minute, dupa care se scobesc si se lasa la racit. Partea din mijloc se poate mixa cu oricare umplutura. Puteti folosi cartofi dulci si dovleac sau doar un singur sortiment, dupa preferinte.

2

 In acest timp, se pregatesc umpluturile pentru ei.

Se pot face combinatii variate de gusturi – in reteta de fata descoperiti trei idei diferite.
• Prima umplutura: Tocam ceapa verde, o amestecam cu smantana si branza feta. La final, adaugam boabele de naut si umplem cartoful.
• A doua umplutura: Rumenim pancetta intr-o tigaie, apoi o amestecam cu boabele de fasole rosie si cu cubulete de sfecla rosie, dupa care umplem cartoful. La final, decoram cu felii de castravete murat.
• A treia umplutura: Amestecam quinoa cu sfecla rosie si coriandru taiat marunt. Adaugam mijlocul scobit de la cartoful dulce, iar apoi umplem cartoful sau dovleacul.

3

Sosul picant: se taie verdeata (patrunjel, coriandru), se combina cu usturoiul tocat marunt. Se adauga fulgii de chili si lingura de oregano uscat. Amestecam acest mix de arome cu ulei de masline si otet din mere, sare si piper. Pentru un gust intens si aromat, se lasa minimum 2-3 ore la macerat. Acest sos rezista chiar si 4 zile la frigider. Va recomandam sa il pregatiti cu cateva ore inainte de servire.

INGREDIENTE

Naut Al Vapore d’aucy – o conserva 150 g

Sfecla rosie Al Vapore d’aucy – o conserva 300 g

Quinoa Al Vapore d’aucy – o conserva 150 g

Fasole rosie Al Vapore d’aucy – o conserva 150 g

Cartof dulce – 3 bucati medii

Dovleac de copt – o bucata mica

Branza telemea/feta – 100 g

Smantana – o lingura

Pancetta – 100 g

Castravete murat – 2-3 bucati

Usturoi – 4 catei

Ceapa verde – cateva fire

Patrunjel, coriandru proaspete – cate o legatura

Oregano, fulgi de chili – cate o lingura

Ulei de masline, otet din mere – cate 100 ml

Sare, piper (dupa gust)

URMARESTE LIVE MODUL DE PREPARARE

RETETE

Care te pot interesa

Salata de sfecla rosie cu dovleac copt
Mix de legume la cuptor
Drob din linte, quinoa si boabe de soia cu salata din couscous cu fasole rosie, andive si rodii
Cart

No products in the cart.

Create your account

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping