Platou de cartof dulce si dovleac, umplut cu sos picant
3-4 persoane
pregatire: 10 minute
gatire: 45 minute
nivel: mediu
MODUL DE PREPARARE
1
Se taie cartofii dulci in jumatati, la fel si dovleacul, care se curata de seminte. Se tin in cuptorul incins la 220 de grade, timp de 20-25 minute, dupa care se scobesc si se lasa la racit. Partea din mijloc se poate mixa cu oricare umplutura. Puteti folosi cartofi dulci si dovleac sau doar un singur sortiment, dupa preferinte.
2
In acest timp, se pregatesc umpluturile pentru ei.
Se pot face combinatii variate de gusturi – in reteta de fata descoperiti trei idei diferite. • Prima umplutura: Tocam ceapa verde, o amestecam cu smantana si branza feta. La final, adaugam boabele de naut si umplem cartoful. • A doua umplutura: Rumenim pancetta intr-o tigaie, apoi o amestecam cu boabele de fasole rosie si cu cubulete de sfecla rosie, dupa care umplem cartoful. La final, decoram cu felii de castravete murat. • A treia umplutura: Amestecam quinoa cu sfecla rosie si coriandru taiat marunt. Adaugam mijlocul scobit de la cartoful dulce, iar apoi umplem cartoful sau dovleacul.
3
Sosul picant: se taie verdeata (patrunjel, coriandru), se combina cu usturoiul tocat marunt. Se adauga fulgii de chili si lingura de oregano uscat. Amestecam acest mix de arome cu ulei de masline si otet din mere, sare si piper. Pentru un gust intens si aromat, se lasa minimum 2-3 ore la macerat. Acest sos rezista chiar si 4 zile la frigider. Va recomandam sa il pregatiti cu cateva ore inainte de servire.