Placinta ciobanului cu linte, mazare si morcovi tineri

6 persoane

pregatire: 10 minute

gatire: 50 minute

nivel: mediu

MODUL DE PREPARARE

1

 Decongelam aluatul in frigider, peste noapte. Ungem tava cu putin ulei si asezam aluatul – baza pentru placinta, pe care o coacem timp de 15-20 minute la cuptor, la 180 de grade. In paralel, taiem marunt patrunjelul si ardeii cubulete. Batem trei oua cu telul sau le mixam in blender.

2

Lasam baza la racit, dupa care asezam, pe rand, toate ingredientele: mazarea fina cu morcovi tineri (scurse în prealabil), boabele de linte, branza maruntita, ardeii cubulete, patrunjelul, iar, la final, turnam ouale batute peste toata compozitia.

3

Asezonam cu sare si piper. Peste compozitie, asezam foaia de placinta, pe care o ungem cu oul ramas. Dam la cuptor inca 15-20 minute, la 180-200 de grade. Se poate servi calda sau rece.

INGREDIENTE

Linte Al Vapore – o conserva 310 g

Mazare fina cu morcovi tineri – o conserva 400 g

Aluat de placinta – un pachet

Oua – 4 bucati   

Ardei gras colorat – 2 bucati 

Branza feta / telemea – 200 g 

Patrunjel proaspat – o legatura

Ulei de floarea-soarelui – 20 ml

Sare, piper dupa gust

 

 

RETETE

Care te pot interesa

Ciuperci gratinate cu linte si bacon
Supa de linte marocana
Mini pancakes cu mazare si sos de iaurtmuguri de pin
Cart

No products in the cart.

Create your account

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping