Placinta ciobanului cu linte, mazare si morcovi tineri
6 persoane
pregatire: 10 minute
gatire: 50 minute
nivel: mediu
MODUL DE PREPARARE
1
Decongelam aluatul in frigider, peste noapte. Ungem tava cu putin ulei si asezam aluatul – baza pentru placinta, pe care o coacem timp de 15-20 minute la cuptor, la 180 de grade. In paralel, taiem marunt patrunjelul si ardeii cubulete. Batem trei oua cu telul sau le mixam in blender.
2
Lasam baza la racit, dupa care asezam, pe rand, toate ingredientele: mazarea fina cu morcovi tineri (scurse în prealabil), boabele de linte, branza maruntita, ardeii cubulete, patrunjelul, iar, la final, turnam ouale batute peste toata compozitia.
3
Asezonam cu sare si piper. Peste compozitie, asezam foaia de placinta, pe care o ungem cu oul ramas. Dam la cuptor inca 15-20 minute, la 180-200 de grade. Se poate servi calda sau rece.