Pieptul de rata (la temperatura camerei) se prajeste in tigaie pe fiecare parte, cel mult 3 minute. Atentie: puneti intai partea cu pielea in jos pe tigaia rece. Se adauga in tigaie un catel de usturoi, unt si 2 fire de cimbrisor. Se asezoneaza cu sare si piper. Dupa prajire, dati la cuptorul preincalzit la 200º C, timp de 5-7 minute.
2
Conserva de fasole se pune la scurs, la fel si graul spelta. Intre timp, se taie rosiile cherry, care se mixeaza cu graul spelta si fasolea verde. Se asezoneaza cu un dressing pe baza de ulei de masline, lamaie, sare si piper.
3
Cat este rata la cuptor, preparati sosul de coacaze rosii. Selectati cu grija boabele fructelor, dupa care le puneti in blender si, la final, strecurati sucul printr-o sita, ca sa eliminati semintele. Sucul de coacaze obtinut se pune intr-o tigaie la foc mic, se adauga untul pentru cremozitate si putin zahar, pentru dulceata. Amestecati pana cand zaharul este complet topit, apoi serviti langa pieptul de rata.