Fierbeti separat orezul al dente, cu putina sare. Intr-o tigaie mare, turnati uleiul de masline si incalziti-l usor la foc mic. Cat nu este incins, adaugati usturoiul maruntit si ceapa tocata, pe care le lasati pana cand se inmoaie putin. Adaugati inelele de calamar, invartiti totul 2-3 minute pe foc, apoi puneti rosiile cubulete si amestecati cateva minute la foc mic.
2
Adaugati crevetii si amestecati pe foc aproximativ 3-4 minute. Completati cu midiile si ardeiul, apoi sotati totul pe foc alte 5 minute. Adaugati orezul fiert, scurs, iar dupa un minut, turnati supa calda de legume, pui sau peste.
3
Condimentati cu sare, piper, sofran. Turnati vinul. Lasati la foc mic, acoperit, cateva minute, ca aromele sa se intrepatrunda. La final, adaugati mazarea, porumbul crocant si patrunjelul tocat. Lasati totul la foc mic, acoperit, inca 2-3 minute.
*In cazul in care nu aveti la dispozitie ardei rosu si doriti sa economisiti timp, puteti inlocui o parte dintre ingrediente cu doua conserve d’aucy de amestec mexican Al Vapore 300 g, care contine mazare, porumb crocant si cubulete de ardei rosu.
URMARESTE LIVE MODUL DE PREPARARE
RETETE
Care te pot interesa
Asortiment de mini pizza cu blat pufos din spanac si porumb
Fussili ragu, cu mazare si parmezan
Placinta colorata cu porumb, mazare si soia si cartof fondant