Musaca vegetariana cu fasole pastai, spanac si cartof
6 persoane
pregatire: 10 minute
gatire: 60 minute
nivel: mediu
MODUL DE PREPARARE
1
Preparam sosul Bechamel: se topeste untul intr-o cratita, la foc mic. Apoi, pe foc foarte mic, adaugam faina si laptele, mestecand continuu cu un tel, pana se omogenizeaza. Punem si un praf de sare.
2
Pregatim continutul pentru musaca. Blansam cartofii taiati rondele in apa fiarta timp de 3 minute. Batem ouale, asezonam cu sare si piper, apoi adaugam mixul de branzeturi, fasolea galbena scursa si spanacul scurs. Amestecam totul.
3
Intr-o tava de copt, asezam straturile alternativ: un strat Bechamel, unul de rondele de cartof, unul de Bechamel, unul de compozitie cu legume si branza si tot asa. Ultimul strat va fi de Bechamel, peste care presaram din belsug parmezan, cascaval ras sau cheddar ras. Dam la cuptor 25 minute, la 180 grade.