Pregatiti mai intai sosul Bechamel. Topiti untul intr-o cratita, la foc mic. Apoi, pe foc foarte mic, adaugati faina si laptele, amestecand continuu cu un tel, pana se omogenizeaza. Puteti pune sare dupa gust.
2
Separat, intr-un bol de salata, pregatiti un amestec din ciupercile taiate cubulete, lintea din conserva si spanacul, scurs in prealabil. incorporati oul batut, dupa care adaugati pasta de tomate si patrunjelul proaspat, tocat. Asezonati cu sare si piper. Amestecati bine toata compozitia.
3
Intr-o tava, intindeti un strat din sosul Bechamel, apoi asezati un strat din foi de lasagna. Acoperiti-le cu o parte din compozitia cu linte, spanac si ciuperci. Urmeaza un al doilea strat din sosul Bechamel, foi de lasagna si, din nou, compozitie cu linte. Puteti face oricate astfel de straturi doriti, iar, la final, intindeti o cantitate mai mare de sos Bechamel peste foi de lasagna, astfel incat sa le acoperiti complet.
2
Dati tava la cuptorul preincalzit la 180°C un timp de 15 – 20 minute. Se poate servi cald, sau rece, ca si gustare de a doua zi.