Puneti pastele la fiert in apa cu sare. Intr-o cratita, sotati carnea tocata de vita cu putin ulei, dupa care adaugati pe rand ceapa si usturoiul maruntite. Asezonati cu busuioc uscat, piper si sare. Continuati sa amestecati la foc mic cateva minute, cat sa se intrepatrunda aromele. Adaugati o cana de apa si lasati la foc mic aproximativ 10 minute, pana cand carnea este suficient gatita.
2
Adaugati vinul, lasati-l sa aromatizeze carnea, apoi, dupa cateva minute pasta de tomate. Amestecati in permanenta cu o lingura de lemn, la foc mic. Turnati mazarea din conserva si continuati sa amestecati la foc mic inca 5 minute. Adaugati apa fierbinte de cate ori vedeti ca a scazut prea mult si exista riscul sa se arda. Cand este gata, presarati jumatate din parmezanul ras si incorporati-l pe foc cu lingura de lemn, inca 1-2 minute.
3
Turnati toata compozitia intr-o tigaie si adaugati pastele scurse. Amestecati la foc mic si, la final, adaugati restul de parmezan ras si frunzele de busuioc. Se servesc calde.