Fasole alba batuta cu inele aurii de ceapa, carnaciori picanti si salata de sfecla rosie cu hrean

2 persoane

pregatire: 15 minute

gatire: 30 minute

nivel: mediu

MODUL DE PREPARARE

1

Fasolea alba batuta:
Boabele se toarna in bol direct din conserva. Gustati-le inainte de a le asezona cu sare si piper, pentru ca sunt deja preparate. Zdrobiti boabele pana se formeaza o pasta. Pe parcurs, adaugati ulei.
Uleiul trebuie turnat peste fasolea batuta in stare fierbinte, pentru o textura cat mai omogena si pentru o culoare cat mai deschisa.

2

Inelele aurii de ceapa:
Cepele curatate de coaja, se taie in felii rotunde, nu foarte subtiri. Fiecare inel de ceapa se trece intai prin faina, apoi prin ou si, la final, printr-un sos pané.
Pentru obtinerea acestui sos, se amesteca un ou cu sare si lapte, dupa care adaugam faina atat cat cuprinde o consistenta lichida, ca pentru clatite.
La prajire, baia de ulei trebuie sa fie foarte incinsa, ca inelele sa se rumeneasca perfect.

3

Salata de sfecla rosie cu hrean:
Sfecla rosie este deja asezonata si taiata cubulete, putand fi turnata direct din conserva in bol. Adaugati sosul de hrean sau hreanul proaspat ras, dupa gust, iar, la final, presarati seminte de susan.

4

Carnaciorii:
Alegeti un sortiment de carnati proaspeti (sau semiafumati) dupa gust. Formati rulouri si prindeti-le cu scobitori. Pentru ca aspectul sa fie unul cat mai apetisant, ungeti carnaciorii pe ambele parti cu bait pe baza de boia afumata in ulei. Apoi rumeniti-I in tigaie dupa preferinte.
Se servesc cu felii proaspete de bagheta frantuzeasca sau cu chifle mixte.

INGREDIENTE

Ingrediente fasole batuta:

Fasole alba cu bob mare Al Vapore – 2 conserve 400 g

Ulei – 200 ml

Usturoi zdrobit – 4 catei

Sare, piper

Ingrediente inele de ceapa aurii:

Cepe albe medii, taiate inele – 2 bucati

Lapte – 50 – 100 ml

Oua – 2 bucati

Faina – 100 g

Sare, piper

Ulei pentru prajit

Pentru salata de sfecla rosie cu hrean:

Sfecla rosie Al Vapore – o conserva 300 g

Sos de hrean sau hrean proaspat ras

Ulei (dupa gust)

Seminte de susan

Pentru carnaciori:

Carnati proaspeti – 300 g (sau semiafumati), dupa preferinte

Bait: ulei si boia afumata

Ulei pentru prajit – o lingura

URMARESTE LIVE MODUL DE PREPARARE

RETETE

Care te pot interesa

Salata de sfecla rosie cu dovleac copt
Vongole aromate cu fasole alba
Burritos cu fasole alba si rosie
Cart

No products in the cart.

Create your account

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • Image
  • SKU
  • Rating
  • Price
  • Stock
  • Availability
  • Add to cart
  • Description
  • Content
  • Weight
  • Dimensions
  • Additional information
  • Attributes
  • Custom attributes
  • Custom fields
Click outside to hide the compare bar
Compare
Compare ×
Let's Compare! Continue shopping