Fasole alba batuta cu inele aurii de ceapa, carnaciori picanti si salata de sfecla rosie cu hrean
2 persoane
pregatire: 15 minute
gatire: 30 minute
nivel: mediu
MODUL DE PREPARARE
1
Fasolea alba batuta: Boabele se toarna in bol direct din conserva. Gustati-le inainte de a le asezona cu sare si piper, pentru ca sunt deja preparate. Zdrobiti boabele pana se formeaza o pasta. Pe parcurs, adaugati ulei. Uleiul trebuie turnat peste fasolea batuta in stare fierbinte, pentru o textura cat mai omogena si pentru o culoare cat mai deschisa.
2
Inelele aurii de ceapa: Cepele curatate de coaja, se taie in felii rotunde, nu foarte subtiri. Fiecare inel de ceapa se trece intai prin faina, apoi prin ou si, la final, printr-un sos pané. Pentru obtinerea acestui sos, se amesteca un ou cu sare si lapte, dupa care adaugam faina atat cat cuprinde o consistenta lichida, ca pentru clatite. La prajire, baia de ulei trebuie sa fie foarte incinsa, ca inelele sa se rumeneasca perfect.
3
Salata de sfecla rosie cu hrean: Sfecla rosie este deja asezonata si taiata cubulete, putand fi turnata direct din conserva in bol. Adaugati sosul de hrean sau hreanul proaspat ras, dupa gust, iar, la final, presarati seminte de susan.
4
Carnaciorii: Alegeti un sortiment de carnati proaspeti (sau semiafumati) dupa gust. Formati rulouri si prindeti-le cu scobitori. Pentru ca aspectul sa fie unul cat mai apetisant, ungeti carnaciorii pe ambele parti cu bait pe baza de boia afumata in ulei. Apoi rumeniti-I in tigaie dupa preferinte. Se servesc cu felii proaspete de bagheta frantuzeasca sau cu chifle mixte.