Drob de linte, quinoa si boabe de soia cu salata din cous cous cu fasole rosie, andive si rodii
2 persoane
pregatire: 35 minute
gatire: 40 minute
nivel: mediu
MODUL DE PREPARARE
1
Se maruntesc in prealabil la masina de tocat: lintea, soia si ceapa verde tocata. Peste compozitia astfel obtinuta se toarna quinoa din conserva, ardeiul cubulete si patrunjelul tocat marunt. Totul se incorporeaza intr-un amestec omogen cu ajutorul oualor. Se asezoneaza cu sare si piper si se adauga o lingura de ulei de masline.
2
Intr-o tava de chec se pune hartie de copt unsa cu unt, iar apoi se toarna compozitia, care se unge pe deasupra cu ou batut spuma. Se da la cuptor timp de 20-25 de minute, la 180 de grade.
3
Dupa ce il scoateti din cuptor, lasati-l putin sa se odihneasca si serviti feliat, cu salata de cus cus si fasole rosie. Gatiti cous cous-ul cu apa fierbinte. Taiati o tortilla (lipie) in fasii subtiri (1-2 cm) sau in bucatele, pe care le puneti la rumenit in ulei foarte incins timp de 30-40 de secunde.
4
Intr-un bol pentru salata amestecati couscous-ul, germenii de ridiche, patrunjelul, semintele de rodie, andiva tocata si bucatelele de tortilla prajite.
5
Pregatiti dressingul: amestecati ulei de masline cu otet balsamic, sare si piper. Turnati dressingul peste salata. Adaugati arpagicul tocat si fasolea rosie direct din conserva. Amestecati, potriviti de sare si piper.