Cotlete de berbecut in crusta de fistic cu piure mentolat de mazare
2 persoane
pregatire: 10 minute
gatire: 60 minute
nivel: dificil
MODUL DE PREPARARE
1
Pregatim carnea pentru prajit. Asigurati-va ca fiecare cotlet este bine rumenit pe toate partile, astfel incat carnea sa ramana suculenta la interior. Adaugam rozmarin si unt pentru aromatizare. Maruntim fisticul. Cotletele se ung cu mustar, apoi se dau prin fistic si se pun intr-o tava la copt, timp de 5 minute la 160-180 grade (friptura mediu facuta). In cazul in care preferati carnea bine facuta, o lasati la cuptor 5-7 minute, la 200 de grade.
2
Pregatim in acest timp piureul mentolat de mazare. Punem in blender continutul intreg al conservei, laptele, sare si menta. Mixam bine, apoi adaugam, pentru cremozitate, un cubulet de unt, iar pentru intensificarea culorilor, putin patrunjel si coriandru proaspete.
3
La final, pregatim cartoful fondant. Rumenim pe ambele parti rondelele groase de cartof fiert in ulei incins de floarea-soarelui, apoi adaugam putin unt si mai intoarcem rondelele pe o parte si pe cealalta de doua ori.