Asortiment de mini pizza cu blat pufos din spanac si porumb
4 persoane
pregatire: 10 minute
gatire: 60 minute
nivel: mediu
MODUL DE PREPARARE
1
Pregatim drojdia pentru aluatul de blat. Intr-un bol, framantam faina cu apa si sare, porumbul boabe, spanacul si uleiul. Dupa ce obtinem consistenta de aluat, integram drojdia deja pregatita.
2
Acoperim cu folie si lasam la dospit minim 2 ore, la o temperatura controlata de 25 de grade.Cand este gata (dupa ce a crescut suficient), aluatul dospit se intinde pe un tocator de lemn, pe care am presarat un strat de faina.
3
Se taie in bucati mici si se formeaza aluatul pentru mini pizza. Le lasam la cuptorul incalzit la 250 de grade, timp de 20 de minute. Cand sunt coapte, aplicam straturile de deasupra cu ce umpluturi dorim (salam, boabe de porumb, felii de mozzarella, rosii, parmezan, sos de rosii etc.) si le mai dam 5-7 minute la cuptor pana se gratineaza. Ornam cu busuioc si le servim calde sau reci.