Fii pe fază, vin musafiri neașteptați la cină!

O seară liniștită, abia astepți serialul tău preferat când, deodată, pe telefon apare imaginea surorii tale. Oare ce vrea? Păi ce să vrea? Uite, o să ajungă pe la tine în zece minute. Dar fii liniștită, stă numai un pic. Și aduce și o colegă. Și cum vin direct de la serviciu, te roagă să le faci ceva de mâncare pentru că te pricepi, iar lor le e fomiță. Iar tu, bineînțeles, vrei să-ți păstrezi imaginea de cea mai bună soră, așa cum scrie în diploma pe care ți-a dat-o de ziua ta. Și… cedezi. Cedezi și te apuci de gătit.

Dar ești cu adevărat pregătită pentru o vizită-surpriză? Iată câteva sugestii pentru o seară cu adevărat reușită:

Ingrediente

În mod clar, atunci când cineva apare pe ă… nepusă-masă, trebuie să te descurci cu ce ai prin cămară. Aici soluția e clară: de fiecare dată când te duci la cumpărături, îți faci provizii de conserve de legume d’aucy, care sunt exact ce-ți trebuie pentru a pregăti bunătăți. Și nu ne referim doar la situații de gătit neprevăzute, ci și la mesele tale de toate zilele, când vrei să folosești cele mai gustoase, savuroase, fragede și colorate legume. Gama e generoasă, pentru tot felul de gusturi și pofte: porumb, mazăre, fasole verde și galbenă, linte, năut, sfeclă roșie, plus amestecuri de legume. Legumele d’aucy al vapore sunt pregătite la abur, e suficient să le scurgi și, gata, le poți pune în farfurie.

Rețete

Deci îți place să primești musafiri, iar prietenii știu că pot veni pe la tine oricând și că vor fi întâmpinați cu ceva bun. Ei, în cazul ăsta, va trebui să te iei în serios și să-ți pregătești o listă de preparate care să ceară puțin timp. (Altfel vizita se va prelungi teribil de mult!) Gustări, pateuri vegetale, sosuri pentru paste, supe, salate, iar tu poți îmbogăți această înșiruire. Și, pentru că succesul vine muncind, va trebui să le testezi înainte. Doar nu vrei să prezinți musafirilor o mâncare neîncercată! Bine, ești o norocoasă dacă ei sunt deschiși la experimente. Nu pierde timpul căutând rețete, ci stabilește-ți dinainte un set de mâncăruri: salvează-ți link-uri interesante sau scrie-le în agendă ca să le ai la îndemână chiar și în situații neprevăzute.

Instrumente

Evident, trebuie sa alegi mâncăruri care presupun operațiuni simple și care cer puțin timp. Doar nu o să-ți lași invitații singuri în timp ce tu trebăluiești…. De aceea, e bine să ai pregătite instrumente care să-ți facă munca ușoară: blender, chopper, etc. Totodată, îți recomandăm să folosești conservele d’aucy, pe care le deschizi super ușor, salvându-ți unghiuțele aranjate chiar ieri. Drept vorbind, „ușor” este cuvântul care descrie cel mai bine produsele d’aucy: conservele au cheiță, iar legumele nu au nevoie de nicio operațiune de preparare.

Condimente

Ingredientele de bună calitate au nevoie să fie complimentate de condimentele potrivite. Alegerile inspirate te vor pune într-o lumină foarte bună, de adevărată maestră a artei culinare. Fă-ți provizii din condimentele tale preferate, astfel încât atunci când apar musafirii, să-i poți lua prin surprindere cu un festival de arome și gusturi.

Aceștia sunt cei patru pași care te vor salva atunci când ai invitați surpriză la masă. Ca să nu fii prinsă pe picior greșit, ai grijă ca de fiecare dată când faci cumpărături, să pui în coș legumele tale preferate de la d’aucy, care garantează succesul preparatelor. Astfel, operațiunile vor dura foarte puțin timp, iar tu îți vei putea crea sau păstra imaginea de gazdă perfectă, chiar și în fața celor mai pretențioși musafiri.