De ce domnițele très jolie nu se îngrașă niciodată? O nouă filă de jurnal.

Bonjour, comment ça va? În ultima vreme nu v-am mai ținut la curent cu noutățile despre ritmul meu zilnic, care a devenit foarte interesant. Pe scurt: ce fac, cum sunt, cum merge cu limba franceză. Aaa, da, și cum și ce mănânc. Nu că vreau să fac pe interesanta, dar chiar sunt mulțumită cu viața mea din ultima perioadă. Iar marii filozofi au spus că fericirea interioară se citește pe chip și te face să împrăștii bucurie și energie pozitivă celor din jur. Așa-i că v-am făcut curioși? Păi … să vă povestesc.

De când merg cu bicicleta în parc sâmbăta, mi-am făcut doi noi prieteni: pe Miruna și cățelul său, Dodo. Miruna este de-o seamă cu mine și avem aceleași preferințe la citit. Un lucru bun este că am cu cine povesti, dar nici nu mai cheltui atât de mulți bani pe cărți, cumpărăm cu schimbul și le împrumutăm între noi. Iar Dodo este un dalmațian foarte zglobiu căruia îi plac biscuiții cu ovăz (de aceea am mereu doi-trei la mine).La fel de pofticioasă este și stăpâna lui, iar acest lucru se vede… în măsurile hainelor (nu spun mai mult, pentru că aspectul exterior al cuiva nu este important într-o prietenie). Îi plac foarte mult fast-food-urile și poftește mereu când vede o pizzerie la colț de stradă. Fiindcă sunt o persoană empatică (sau cel puțin așa îmi place să cred) și nu vreau să o văd suferind mai târziu, am încercat să îmi etalez abilitățile de coaching și i-am expus pe larg că toate aceste excese nu sunt deloc bune pentru ea. Mai mult, atunci când suntem sănătoși și mulțumiți de noi, aceasta se reflectă în tonusul nostru și atitudinea față de cei din jur. Așa încât am inclus la marile mele realizări din ultima lună faptul că am convins-o să meargă mai mult pe jos și să încerce un stil alimentar puțin mai strict. Adică stilul meu.

Vă amintiți, desigur, că mă pregătesc intens la limba franceză (deja sunt senior la conjugarea verbelor “être” și “avoir”), pentru că voi pleca împreună cu iubitul meu la Paris. Și aceasta a venit la pachet cu un regim de viață sănătos, cu calorii limitate și alimentație de calitate. Jurnalul meu de kilograme pierdute este foarte fericit, am reușit să scap deja de 2 kg din cele 3 prevăzute. Nu m-am înfometat absolut deloc. Aproape toți nutriționiștii recomandă să respectăm cu sfințenie cele 3 mese principale și două gustări, și așa am facut și eu.

Am combinat la mesele principale carne slabă (m-am limitat la pui, curcan sau pește) cu legume d’aucy. Ca și gustări, am mereu în geantă migdale crude (și ronțăi în jur de 10 sâmburi o data), ciocolată neagră (dar nu mereu) și mere verzi. V-am spus și data trecută că nu am nici talent de bucătar, nici timp pentru gătit și deja m-am obișnuit cu conservele d’aucy: cumpăr cam 10 sortimente diverse în fiecare sâmbătă de la supermarket și îmi ajung toată săptămâna. Mai iau 2-3 conserve de ton și o caserolă de pui sau curcan și am asigurate toate cinele din săptămâna (mai puțin pe cele de weekend, când ies cu iubitul meu în oraș). Între timp am citit șică produsele d’aucy nu conțin aditivi sau conservanți inutili, iar ambalajele (BPA NI) sunt cele mai moderne utilizate în industria alimentară.

Mă inspiră rețetele pe care le găsesc la ei pe site (www.daucy.ro), dar și Chef Cătălin Scărlătescu, pentru că e ingenios și ne arată o grămadă de trucuri ca să variem felurile de mâncare și să gătim cât mai colorat. Astăzi vreau să gătesc linte și mă inspir de aici.


În plus, cu regimul meu, și Miruna a dat jos 2 kg și este foarte încântată. Mai ales că l-a urmărit și pe Chef Cătălin Scărlătescu și vrea să îi urmeze exemplul. Toți știm că orice călătorie de 1000 de mile începe cu primul pas, iar ea l-a făcut deja. Acum trebuie doar să meargă înainte. Iar eu sunt un prieten adevărat și o susțin.

E cazul să stați liniștiți: cățelul nu este la dietăJ. Promit să revin cu noi vești în curând.Je suis une fille très chic, n’est-ce pas?!