Ce e la modă în 2018 la capitolul mâncare: legume și gătitul pentru ai noștri

Tendințele în mâncare sunt aici! La fel ca în modă, și în obiceiurile noastre de gătit există lucruri care se poartă și altele care au devenim demodate. Chef-ii din întreaga lume au stabilit ce e în materie de mâncăruri pentru anul 2018. Uite despre ce e vorba.

Partea bună la tendințele în mâncare e că ne fac doar bine. Iar cele din 2018 sunt chiar benefice pentru sănătatea noastră, dar și pentru fericire. În primul rând, mâncarea își va recăpăta latura socială. Amintește-ți cum, pentru bunicii tăi, masa era un moment de bucurie în care toată lumea lua o pauză și toată familia se reunea în jurul mesei. 2018 înseamnă o revenire la această atitudine față de mâncare. Vom găti din ce în ce mai des și o vom face în special alături de cei la care ținem. Folosim ingrediente variate și de calitate, ca să pregătim feluri de mâncare delicioase, pe care apoi le savurăm împreună, pe îndelete.

O altă tendință foarte importantă: legumele revin în forță. Bucătarii din toate colțurile lumii, dar și noi, prin obiceiurile de consum din 2017, am căzut de acord că 2018 este anul legumelor. Asta înseamnă că ele vor deveni din ce în ce mai des piesele centrale ale unui fel de mâncare și nu vor mai fi, ca în trecut, doar garnituri care să susțină un fel principal de mâncare. Din ele se va face felul principal de mâncare. Asta e o veste foarte bună pentru sănătatea noastră, căci legumele sunt o sursă bogată de vitamine și minerale. Trebuie însă să fim atenți la ce legume alegem să folosim în mâncărurile pe care le gătim pentru noi și ai noștri. Calitatea hranei este esențială, aceasta trebuie să fie din surse de încredere.

Când vrei ce e mai bun pentru tine, familia și prietenii tăi, alege cu încredere legumele d’aucy. Dacă te gândești că sunt preparate în aproximativ 4 ore de la recoltare, pentru a-și păstra nutrienții și savoarea, vei ști să faci deosebirea de vegetalele din piață, care stau zile în șir așteptând cumpărătorul, sau vin de pe unde nici nu știi. În plus, sunt ambalate în porții practice – potrivite pentru tot felul de rețete, mai simple sau mai complicate. Mai mult, dacă îți aprovizionezi cămara cu legumele d’aucy, vei avea la îndemână oricând ingredientele potrivite din care să pregătești mâncăruri delicioase, chiar și atunci când prietenii te vizitează pe nepregătite. Pentru inspirație, îți recomandăm să-l urmărești pe chef Cătălin Scărlătescu pregătind o rețetă simplă și foarte gustoasă. Recomandarea noastră este să o încerci și într-o seară mai friguroasă, când ești acasă și nu prea aveți inspirație pentru a răspunde la clasica întrebare „Noi ce mâncăm azi?”.

Un alt aspect care îți va face viața mai ușoară e varietatea d’aucy: porumb, mazăre, fasole verde și galbenă, linte, năut, sfeclă roșie, plus amestecuri de legume, chiar și varianta Bio. Din ele vei putea pregăti feluri de mâncare gustoase, mai simple sau mai elaborate, în funcție de experiența sau îndemânarea fiecăruia. Uite încă ceva ce te-ar putea inspira: amintește-ți de gustul copilăriei tale, de mâncarea care îți aducea fericirea instant, alege legumele d’aucy potrivite din cămară și vei avea acel fel de mâncare pentru o masă în familie sau alături de prieteni. Le vei face cea mai mare bucurie, pentru că nu există cadou mai frumos decât mâncarea făcută cu dragoste. Așadar, bucurați-vă împreună!