Mod de preparare: Amestecam toate ingredientele pentru falafel (naut, ceapa, patrunjel, coriandru, chimion, faina, bicarbonat si sare). Roxana recomanda sa folosim lingura pentru de a da forma falafelului, deoarece este mult mai usoara decat cea in care folosim mainile. Apoi, prajim falafelul intr-o baie de ulei, intr-o tigaie sau folosind o friteuza. Labneh-ul il punem in tifon si il lasam la scurs timp de 24 – 48 de ore. Asftel, el devine mult mai cremos. Daca ne dorim sa marinam castravetii in casa, putem folosi: castraveti 100 g, marar 10 g, lamaie 20 g si sare 1 g. Odata gatit falafelul, umplem o lipie libaneza cu el si adaugam labneh, sirop de rodie, castraveti marinati si coriandru fresh. Ingrediente: ⦁ Naut in suc d’aucy – 200 g ⦁ Ceapa – 100 g ⦁ Patrunjel – 10 g ⦁ Coriandru – 10 g ⦁ Chimion – 2 g ⦁ Faina – 10 g ⦁ Bicarbonat – 2 g ⦁ Sare – 1 g ⦁ Sirop de rodie – 20 g ⦁ Labneh – 500 g ⦁ Castraveti murati – 100 g ⦁ Za’atar – 1 g