Mod de preparare: Ragout de legume Toate legumele trebuie taiate in cuburi de aproximativ 2-3 cm. Calim ceapa, morcovii si firele de apio in ulei pentru aproximativ 4-5 minute sau pana cand vor prinde putina culoare. Punem si restul de legume care se vor carameliza impreuna cu celelalte. Adaugam conservele de rosii, 400 ml apa si lasam sa fiarba pentru aproximativ 30 minute. Folosim si cele 2 conserve de linte d’aucy, amestecam si oprim focul. Este esential sa folosim linte, caci va da consistenta si textura sosului. Lasam deoparte pentru 10 minute ca lintea sa absoarba lichidul. Sos bechamel Fierbem laptele si il punem deoparte. Topim untul, iar cand incepe sa sfaraie adaugam faina. Amestecam bine cu o lingura sau un tel pana se omogenizeaza. Calim faina putin, fara sa o lasam sa se coloreze. Turnam laptele treptat si dizolvam faina. Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam sa fiarba la foc mic pana capata consistenta unui sos. Avem grija sa amestecam cat de des putem cand incepe sa capete consistenta pentru a nu se lipi. Cand il luam de pe foc, punem o folie alimentara direct pe acesta pentru a nu forma pojghita. Asamblare Intr-o tava de 30×20, asezam unt strat de ragout (2 polonice) peste care adaugam sos bechamel (1 polonic) si pastele. Repetam acest proces pana cand umplem tava, iar deasupra acoperim cu un strat gros de sos bechamel, punem cascaval ras si asezam la cuptor, la 180 de grade, timp de 30-40 minute. Ingrediente: ⦁ 2 conserve de 310 g linte d’aucy ⦁ 100 g unt ⦁ 100 g faina ⦁ 1 l de lapte ⦁ 1 lingurita nucsoara ⦁ 2 cepe ⦁ 4 morcovi medii ⦁ 1 dovlecel ⦁ 3 fire de apio ⦁ 100 g ciuperci uscate la alegere ⦁ 400 g ciuperci champignon ⦁ 100 ml ulei ⦁ 150 g cascaval ras ⦁ 2 conserve de 400 g rosii decojite ⦁ foi de paste pentru lasagna ⦁ sare si piper dupa gust