Mod de preparare: Cel mai simplu mod de a prepara acest aluat este cu ajutorul unui robot de bucatarie, insa, puteti alege si varianta clasica, si anume, sa il framantati cu mana. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol, dupa care framantati pana cand se obtine coca. O inveliti in folie de plastic si o puneti la frigider pentru o ora. Dupa o ora, aluatul se intinde si se asaza in tavile de tarta care vor sta inca 20 minute la frigider. Asezati o folie de copt peste aluat si adaugati orez sau boabe de fasole. In acest mod, fundul aluatului nu se va inalta pe durata coacerii. Tartele vor sta la cuptor, la 180 grade, pentru 15 minute, dupa care indepartati folia si le mai tineti inca 12 minute, la aceeasi temperatura. Forma de tarta este pregatita si gata de folosit! Ingrediente aluat pentru doua tarte: ⦁ 280 g faina ⦁ 170 g unt rece ⦁ 1 ou ⦁ 1 lingurita de sare ⦁ 4 linguri de apa Ingrediente umplutura pentru doua tarte: ⦁ 200 g mazare fina d’aucy ⦁ 6 oua ⦁ 480 ml smantana de gatit ⦁ 200 g ciuperci ⦁ 50 g parmezan ras ⦁ 60 g branza ricotta ⦁ 1 ardei rosu ⦁ lingurita de sare ⦁ 1 lingurita de oregano ⦁ 1 lingurita de piper