Fasole scăzută de post, la cuptor – rețeta grecească Gigandes Plaki prezentată în format video. În rețeta video de mai jos descoperiți o mâncare de fasole boabe cu usturoi și roșii, foarte aromată, delicioasă ca garnitură sau aperitiv.
Vă apucă vreodată nostalgia de vacanța de vară, de aromele ei, de răsfăț și relaxare? Mărturisesc că eu am multe asemenea momente. Mai cu seamă acum, când primăvara se lasă atât de mult așteptată și când drumurile ni s-au tot scurtat. Leacul meu pentru momentele astea sunt amintirile. Ne uităm la poze, râdem, evocăm bucuriile simple de care avem atâta nevoie. Și mai sunt și gusturile! Cam pe oriunde am ajuns, una dintre modalitățile mele de a lua ceva din locul acela cu mine au fost cărțile de bucate. Am cumpărat cărți cu rețete specifice fiecărui loc pe care am avut șansa să-l vizitez. Rețeta de fasole scăzută de post pe care v-o propun azi e gătită, la gram, după o rețetă dintr-o carte de bucate grecească.