De azi e primăvară. Din jurnalul unei domnițe très jolie Azi am aflat că, în sfârșit, a venit primăvara. Când m-am trezit dimineață, am văzut soarele zâmbind. Am avut curaj să deschid fereastra larg și să stau puțin pe geam observând lumea din jur. Ciripit de păsărele, aerul proaspăt și călduț, zi însorită… așa că m-am decis: de azi e primăvară.

Să fiu sinceră, nu știu cu ce să încep. Cât a nins zilele trecute, am stat bosumflată în casă și mi-am făcut o listă mare mare cu tot ce voi face când va ieși soarele. În primul rând, o să îmi cumpăr o bicicletă vintage, cu care să merg sâmbăta dimineața în parc, după care dau și o raită la cumpărături (la supermarketul din colțul străzii).


Apoi că voi reuși să dau jos cele 3 kilograme de care încerc să scap de câteva luni bune (dar cu pofta mea de cozonac, nici gând iarna trecută). Ceea ce înseamnă că voi încerca, pe cât posibil, să îmi gătesc singură și să îmi limitez ieșirile la mall. Nu vă gândiți că sunt eu mare gospodină și nici nu am de gând să devin. Vreau să îmi folosesc timpul liber să învăț franceza. Ați ghicit: peste câteva luni e ziua mea și iubitul meu mi-a promis o excursie la Paris, doar noi doi. Iar eu vreau să îl impresionez cu câte lucruri știu.

Cum terminațiile, „nous avons” și „vous avez” nu-mi lasă timp și de un curs de gătit, am găsit o alternativă excelentă la cursul de bucătărie: folosesc legumele d’aucy. Îmi plac că sunt variate și pot încerca în fiecare zi altă combinație de salată. Ieri, spre exemplu, mi-am făcut o salată de ton cu porumb dulce și crocant d’aucy, la care am adăugat și fasole roșie (tot d’aucy) și sucul de la jumătate de lămâie. Am mâncat la prânz, dar mi-a ajuns și pentru seara. Țin cont de sfaturile unei nutriționiste celebre pe care o urmăresc pe Facebook, care a scris că trebuie să mâncăm doar când ne este foame și doar atât cât ne trebuie ca să ne săturăm. Mai ales că am citit că franțuzoaicele sunt slabe, iar eu nu o să fac notă discordantă…nu?

Și nu v-am spus cum o să mă mențin motivată. O să îmi fac zilnic câte un selfie, ca să îmi creez apoi profilul kilogramelor pierdute. Ca nu cumva să mă tenteze iar fast food-urile de care nu mă puteam dezlipi iarna trecută.

Azi mi-am propus să îmi fac rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu – cea cu fasolea verde și galbenă d’aucy (a gătit-o și prietena mea și a zis că este grozav de gustoasă, alunele prăjite îi dau o notă savuroasă și te și saturi destul de rapid) lângă o feliuță de piept de pui la grătar.

Iar de final, jurnalul meu de primăvară înseamnă nutriție echilibrată cu legumele d’aucy, mișcare în aer liber, dragoste și multă multă bucurie de viață: rețeta de succes pentru un stil de viață „merveilleus”. Așa-i că v-am făcut poftă? Bon appétit!